av: Marcus

Badrum kan se ut på en mängd olika sätt. Till exempel väljer vissa att inreda sina badrum så sparsmakat som möjligt. Detta har fördelen att det blir en minimalistisk känsla, samtidigt som det är lätt att hålla rent. Andra väljer att gå andra vägen, med mysiga mattor, mängder av växter och annan utsmyckning. När det kommer till inredningen av ens badrum är det bara fantasin som sätter gränserna. 

I det här blogginlägget tänkte vi därför visa olika sätt att inreda badrummet på. 

Badrumsinspiration: Snygg inredning i ett litet badrum

handdukar i badrum
Använd väggar och tak till att förvara handdukar och badrockar.

I de flesta hus och lägenheter utgör badrummet hemmets minsta rum. Särskilt i storstäderna kan våtutrymmena vara mycket snålt tilltagna. Men bara för att badrummet är litet behöver det inte betyda att det inte kan vara trevligt inrett. När det kommer till små badrum handlar allt om att optimera utrymmet på bästa sätt. Kanske har du ett stort badkar som tar onödigt mycket plats? Byt till ett litet och frigör yta till andra saker! 

Ett annat bra tips är att investera i bra förvaring. En rymlig kommod är oumbärlig när det kommer till att stuva undan saker som hårtorkar, hygienartiklar och toarullar. 

Du kan också använda dig av utrymmet ovanför huvudet. Genom att fästa krokar i taket och högt uppe på väggen kan du hänga upp korgar och handdukar som annars tar upp mycket plats.

Fyll badrummet med prunkande växter

växter i badrum
När det kommer till växter gäller regeln “more is more”…

Blommor och växter är ett fantastiskt enkelt sätt att ge liv åt ditt badrum. Växter är inte bara vackra att titta på, många växter hjälper även till att förbättra luftkvaliteten. När det kommer till vilka växter du ska inreda ditt badrum med bör du i första hand utgå från din egen smak. Gillar du frodiga ormbunkar eller föredrar du hellre storbladiga plantor som monstera och fikonträd? Oavsett vilket så kommer badrummet må bra av lite grönska. 

Dock finns det ett problem när det kommer till växter och badrum – en del badrum saknar nämligen fönster. Detta går dock att lösa genom att välja konstgjorda växter. Idag finns det fantastiskt verklighetstrogna konstblommor och -växter att köpa (som dessutom inte kräver några gröna fingrar). 

Vintage-detaljer – Inspireras av badrum i snygg retrostil

badkar med vintagedetaljer
Skapa din egen unika stil genom att blanda gammalt och nytt. 

Vintage tycks bara bli populärare för varje år som går och självklart gäller detta även för badrum. Oavsett om du jagar gamla kakelplattor på loppis eller budar hem snygga byråer på nätet kommer en vintage-pryl garanterat skänka ditt badrum en unik och inspirerad stil. Till exempel kan du byta ut din kran mot en blandare i retrostil eller pryda badrumsväggen med en antik spegel. När det kommer till vintage är det slumpen och fantasin som avgör.

Badrum i grått – elegant och stilrent

modernt badrum i marmor
Grå marmor är inte bara snyggt, det håller dessutom temperaturen nere under sommaren. 

Tänk dig själv känslan att efter en slitsam arbetsdag få njuta av en ansiktsbehandling och ett glas vin i ett badkar omgiven av lyxig marmor. Grått är en färg som kan göra sig fantastiskt i ditt badrum, inte minst när det kommer till marmor. Grå marmor är inte bara tidlöst elegant i sin grå eminens, utan hjälper även till att hålla ditt badrum svalt och skönt under heta sommardagar. Det är med andra ord inte konstigt att marmor är ett så populärt material i södra Europa. Marmor är dock dyrt och har man ingen lust eller möjlighet att lägga ut sådana summor kan kakel fungera precis lika bra. Gemensamt för grå marmor och grått kakel är att de skapar en så snygg kontrast till vita badkar, handfat och toalettstolar. Lägg där till detaljer i ljust trä (som till exempel björk) och du kommer ha det snyggaste badrummet i bekantskapskretsen. 

Badrum med naturliga material

badrum med naturligt material
Minska din klimatpåverkan utan att kompromissa med stilen. 

Fler och fler börjar efterfråga klimatsmarta och naturliga material till sitt badrum. Detta kan till stor del bero på att man vill minska sina klimatutsläpp, men också för att man vill ha en mer organisk känsla i sitt badrum. Att ta inspiration av naturen är dock inget nytt påfund. Här uppe i Norden har trä alltid varit det föredragna materialet när det kommer till byggande. Därför har vi också de rätta kunskaperna kring hur man ska behandla materialet för att undvika vattenskador och röta.

När du ska planera ett badrum i trä är det viktigt att du tar in naturen in i ditt badrum. Till exempel kan du sätta in stora fönster som vetter ut mot en grön dunge eller en strand. Vill du minska din klimatpåverkan ytterligare kan du välja ett spabad från Comfornette. Alla våra spabad är tillverkade i Sverige och har låg energiförbrukning. 

Badrum i marockansk stil – med inspiration hämtad från Nordafrika

badrum i marockansk stil
Skapa dig en rofylld oas med hjälp av vackra marockanska mönster. 

Doftande sandelträ. Handvävda mattor. Vackra arabesker. Hämta inspiration från Marockos rika tradition av färger och mönster. Inte nog med att ha en rofylld oas där vardagens bekymmer bara kan rinna av dig, ett marockanskt badrum blir dessutom en spännande kontrast till ditt övriga hem. Välj själv om du vill gå all-in eller bara plocka ut väl utvalda delar. Till exempel kan du lägga mosaiker av kakel i klassiska moriska mönster, eller måla ditt badrum i sagolik Jardin Majorelle-blått. Oavsett hur du väljer att göra så kommer resultatet bli ett unikt och avkopplande badrum där färg och form möts i perfekt harmoni. 

Japanska bad – låt dig inspireras av tusenåriga traditioner

japanskt badrum
Sträva efter enkelhet och upplev harmonin. 

Få platser på jorden har en lika stark dragningskraft som Japan: Inte nog med att de kan skryta med mat och mode i världsklass, de har även en rik kultur som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Till exempel har de sina anrika Onsen-badhus där bad och återhämtning har stått i fokus i över ett millennium. 

Vackert kalligrafi, naturliga material och minimalistisk estetik. Precis som Marocko så har Japan mängder av saker att hämta inspiration från. Det grundläggande är att försöka få till en bra balans, vilket exempelvis kan uppnås genom att följa den japanska inredningsfilosofin Kanso. Kanso går i stort sett ut på att rensa ut allt onödigt och sträva efter enkelhet. 

Hitta det perfekta badkaret till ditt badrum

Nu har du läst vårt blogginlägg och förhoppningsvis fått en massa ny inspiration till hur ditt nya badrum ska se ut. När det väl kommer till förverkligandet av dina badrumsdrömmar så har vi mängder av badkar och spabad att erbjuda. Ta en titt på vårt breda utbud av fristående badkar och hitta det som bäst passar dig.

Oavsett hur stort eller litet badrum du har så kommer du garanterat hitta ett badkar som faller dig i smaken. Kontakta oss på Comfornette så hjälper vi dig att göra verklighet av dina drömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Add to cart